Nieuws

BIMtonic: wegwijs in de wereld van BIM

12/10/2016

Om architecten, ingenieurs en andere bouwprofessionals wegwijs te maken in de wereld van BIM start Palindroom het BIMtonic-project op. In november gaat de website online, gevolgd door een BIM-evenement, met een boekvoorstelling op Batibouw 2017.

BIM bestaat al geruime tijd, maar breekt nu pas echt door. Het is een kwestie van tijd voor het de standaard wordt van het volledige ontwerpproces. Architecten en ingenieurs hebben eigenlijk geen keuze en willen dan ook liever vroeger dan later op de BIM-trein springen.

Als meest bezochte Belgische website voor ontwerpers ondersteunt Architectura.be architecten en ingenieurs door ze de weg te wijzen in het BIM-verhaal. Geruggensteund door een sterk redactieteam van aannemers, architecten, fabrikanten en softwareleveranciers met een gedegen BIM-kennis, hebben de jonge redacteurs Lennert Rasking en Bart Decroos het boek en de website van BIMtonic bij elkaar geschreven.

 

BIMtonic, het boek

Dat boek is een publicatie die aan de hand van een lexicon, FAQ’s, bedrijfspresentaties en casestudy's ontwerpers inwijdt in de BIM-problematiek. Dankzij de overzichtelijke structuur is het ook een nuttig naslagwerk voor iedereen die bimt. Een redactieteam van meer dan tien architecten, ingenieurs, fabrikanten, softwareleveranciers en aannemers garanderen de kwaliteit en relevantie van de content.

Het boek verschijnt zowel een Nederlandstalige als een Franstalige versie en is voorgesteld worden op het BIMtonic-evenement van donderdag 16 februari 2017 op Batibouw.

 

BIMtonic, de website

Op het online platform www.bimtonic.be vinden architecten, ingenieurs en andere bouwprofessionals info terug die hen helpt in de BIM-wereld. Naast FAQ’s, een lexicon, casestudy's en bedrijfsvoorstellingen vind je er ook nieuwsberichten rond BIM, een agenda van alle BIM-opleidingen en -seminaries en links naar BIM-objecten van fabrikanten. Er is ook een vragenrubriek waarbij bouwprofessionals met hun concrete BIM-vraag terecht kunnen bij het redactieteam van BIMtonic.

 

BIMtonic, de digitale nieuwsbrieven

Minstens vier keer per jaar stuurt BIMtonic een digitale nieuwsbrief uit naar bouwprofessionals met nieuwe artikels, casestudy's, een greep uit de vragen en antwoorden van de vragenrubriek en een aankondiging van de op til staande BIM-evenementen. Die nieuwsbrief komt er voor het eerst eind 2016, in beide landstalen.

 

BIMtonic, het evenement

Op 16 februari 2017, de eerste professionele dag van Batibouw, organiseren de leden van het redactieteam een seminarie met enkele concrete cases, gevolgd door een panelgesprek. De ideale gelegenheid ook om het boek van BIMtonic te lanceren. Deelnemers aan het seminarie kunnen het dan aan een sterk verlaagde prijs kopen.

 

BIMtonic, het team

BIMtonic is een initiatief van Redactiebureau Palindroom en Architectura.be. Het brede netwerk dat Architectura.be opgebouwd heeft binnen de professionele bouwwereld vormt een belangrijke troef om ook van BIMtonic een sterk merk te maken.

Auteurs van het boek zijn architect Bart Decroos en burgerlijk ingenieur Lennert Rasking, twee jonge journalisten die een vlotte pen weten te combineren met een gedegen bouwtechnische voorkennis. Beiden vielen ze in de prijzen voor hun eindwerk. Bart Decroos werd genomineerd voor de European Architectural Medals 2015, Lennert Rasking won samen met enkele co-auteurs de allereerste Maarten Bouwen-prijs voor zijn eindwerk.

Voor input voor het boek en vooral ook voor de controle van de teksten, kunnen de redacteurs van BIMtonic rekenen op de steun van een deskundig redactieteam dat bestaat uit diverse BIM-specialisten: Jos Vandamme (C3A) Dieter Froyen (Kumpen), Ann Vandenborre (VK), Rudi Vanmechelen (SCIA), Michaël Van Tendeloo (Xella), Michel Janssens (a2o), Bart Vande Kerckhove (BURO II & ARCHI+I), Frederik Jacobs (Conix RDBM), David Dupont (CRH), Brecht Pauwels (Ingenium), Katrien Darras (FEBE / BURO II & ARCHI+I), Stefan Eerlingen (KUBUS), Rob Roef (Construsoft).

 

BIMtonic: wegwijs in de wereld van BIM