Een doorgedreven rebranding, tientallen magazines, ruim 20 podcasts, boeiende webinars, interessante panelgesprekken, opnieuw een geslaagde editie van de Belgian Building Awards … Palindroom kan wederom terugblikken op een zeer boeiend jaar. Met Joaquim en Florian, aan Franstalige zijde, en Marthe, onze nieuwe social media-queen met vlotte pen, mochten we ook drie sterke en fijne krachten verwelkomen. Om het jaar af te sluiten zetten we graag enkele hoogtepunten op een rij.

Rebranding

De grootscheepse rebranding die we doorgevoerd hebben met Palindroom is opnieuw een mijlpaal voor ons bedrijf dat intussen al 12 jaar op de teller heeft staan. De nieuwe look & feel springt het meest in het oog, maar toch houdt de rebranding veel meer in dan enkel een esthetische opsmuk.

Alles over de rebranding

 

Magazinewerk

Het hele jaar door zijn de Palindroom-redacteurs druk in de weer met de Louwers-magazines Construire la Wallonie, Bouwen aan Vlaanderen, Grond/Weg/Waterbouw, Installatie&Bouw, Installation et Construction en Bouwen aan de Zorg. Goed voor in totaal 35 magazines in 12 maanden! Maar niet alleen voor Louwers zijn onze redacteurs actief. Ook voor onder andere Ruwbouw & Algemene Aanneming, Infosteel, Architraaf, Fecamo, Fireforum, het jaarverslag van Matexi en het bedrijfsmagazine van Renotec verzorgden we de redactie.

Verse Louwers-magazines
Matexi activiteitenverslag
Andere magazines

 

Webinars en panelgesprekken

Met de webinars ‘Hoe communiceren (naar) architecten?’, ‘Comfort in scholenbouw’ en ‘Actieve daken’ (in opdracht van FOAMGLASS) toonde Palindroom zich in 2022 ook weer van zijn meest interactieve kant. Met dank aan de audiovisuele ondersteuning van onze trouwe partner Medialife.

Webinar actieve daken
Webinar Hoe communiceren (naar) architecten? 
Webinar comfort in scholenbouw

 

Architectura Podcast

Intussen blijft ook onze podcastmolen op volle toeren draaien. In 2022 haalden we de kaap van 20.000 luisteraars en vandaag staan er maar liefst 50 podcast online, waarvan er 24 werden opgenomen, gemonteerd en gepubliceerd in 2022. Dat de Architectura Podcast gesmaakt wordt, mag duidelijk zijn. Zo werden we zelfs genomineerd voor de Belgian Podcast Awards.

Nieuwe Architectura podcasts
Podcastreeks De Hamvraag
Belgian Podcast Award

 

Nieuw jasje voor Architectura & Circubuild

Zowel Architectura als Circubuild steken in een nieuw kleedje. De nieuwe look maakt deel uit van een volledige rebranding van Palindroom. Aan de inhoud van beide websites verandert weinig: we blijven het laatste nieuws uit de architectuur- en (circulaire) bouwwereld op de voet volgen om het u te serveren in de vorm van artikels, columns, podcasts en video's.

Nieuw kleedje voor onze websites

 

Opgesmukt kantoor

De nieuwe huisstijl indachtig, werd ook het kantoor van Palindroom flink opgesmukt. Nieuwe bestickering, een moswand, moslogo's, ledframes ... De nieuwe look & feel is nu ook voelbaar op de werkvloer.

Opgesmukt kantoor

 

Nieuwe krachten Marthe, Joaquim en Florian

Met Marthe, Joaquim en Florian ontmoetten we in 2022 ook 3 fijne nieuwe collega’s. Marthe is de Benjamin van de groep, maar de manier waarop ze zich vanaf dag 1 op haar taken smeet, doet het allerbeste vermoeden. Onze social media tilt ze zonder moeite naar een hoger niveau en ook redactioneel heeft ze haar meerwaarde al op korte tijd bewezen. Redacteur Florian versterkt op zijn beurt onze Franstalige equipe. Met de ervaren steunpilaar Philippe en het jeugdig enthousiasme van Joaquim, die eerder in 2022 de rangen vervoegde, beschikken we nu over aardig wat capaciteit om onze Frans- en tweetalige klanten nog beter te bedienen.

Gerelateerde projecten.