Niets is duurzamer en circulairder dan een nieuwe toekomst bieden aan een bestaand pand. Zeker als dat gebeurt met respect voor de erfgoedwaarde van het gebouw. Daarom breekt Palindroom graag een lans voor herbestemming. Vandaar dat we in een van de vorige edities van de Belgian Building Awards (BBA) ook een categorie Herbestemming hadden ingevoerd.

En nu is het team van Palindroom de drijvende kracht achter de LinkedIn-campagne 100 op 100 voor Herbestemming.

Gedurende één volledig jaar brengen zes pleitbezorgers van herbestemming 100 knappe herbestemmingsprojecten onder de aandacht. Palindroom is hierin goed vertegenwoordigd met Wouter Polspoel (hoofdredacteur Circubuild), Bertrand Lafontaine (hoofdredacteur Architectura) en Rik Neven (zaakvoerder Palindroom). De andere drie partners in crime zijn Sara Vermeulen (Agentschap Onroerend Erfgoed / Caspar), Pieter Verfaillie (Bow Architecten) en Ruben Willaert (Herbé).

De reeks loopt niet toevallig tot 12 mei 2024. Dan vindt de allereerste Herbestemmingsdag plaats. Een initiatief van Pieter Verfaillie en Ruben Willaert, dat uiteraard op de volledige steun mag rekenen van het Palindroom-team.

De lijst met de herbestemmingsprojecten kan je terugvinden via de website van Circubuild. Meer info over de Herbestemmingsdag vind je via de website!