In 2022 heeft Palindroom zich nog sterker gemanifesteerd als contentpartner voor circulair bouwen. Circubuild zag zijn aantal bezoekers en volgers gestaag groeien maar ook op het vlak van evenementen, podcasts en bestekteksten liet Palindroom zich niet onbetuigd op het circulaire pad.

Niets sluit zo sterk aan bij het DNA van Palindroom als de transitie naar een circulaire bouweconomie. Palindroom is immers 100% gespecialiseerd in bouw en architectuur en zet daarbij heel sterk in op duurzaamheid.

Vandaar dat we eind 2019 gestart zijn met Circubuild, een nieuwe website 100% gefocust op circulair bouwen met aansluitend ook eden boek dat nog steeds verkrijgbaar is. November 2022 brak het maandrecord met 7811 unieke bezoekers. 

 

Circubuild Award

Om circulaire doeners en pioniers in de schijnwerpers te plaatsen, hebben we met de Circubuild Award onze eigen wisselbeker in het leven geroepen die  heel wat weerklant krijgt binnen de sector.

 

Podcasts rond circulair bouwen

Palindroom heeft intussen 9 podcasts specifiek rond circulair bouwen op de teller staan. De meest beluisterde podcast van de 50 podcasts die we intussen gerealiseerd hebben, is er trouwens een rond circulair bouwen. “Waarom circulair bouwen nooit zal doorbreken”, werd 1165 keer beluisterd.

Deze podcast en ook alle andere kan je hier beluisteren.

 

Partner Green Deal Circulair Bouwen

Als actieve partner van de Green Deal Circulair Bouwen heeft Palindroom ook een aantal infosessies en seminaries rond circulair bouwen in goede banen geleid. Enkele maanden geleden leidde zaakvoerder Rik Neven tijdens de actiedag van de Green Deal Circulair Bouwen in Leuven een panelgesprek over de rol van de architect in het circulair bouwen.

En samen met Kris Blykers (Blieberg) en Jonas Voorter (UHasselt) was Palindroom één van de trekkers van de community of practice rond circulair aanbesteden waarbij we samen met de deelnemers onderzocht hebben hoe circulair bouwen nog meer kan toegepast worden in overheidsopdrachten en aanbestedingen.

 

Circubestek

Dat Palindroom één van de trekkers was voor dit thema, is zeker geen toeval. Samen met Blieberg en VIBE zette Palindroom immers zijn schouders onder het project Circubestek waarbij we voorschrijvers een platform aanbieden om snel en gemakkelijk bestekteksten terug te vinden van circulaire materialen. Een belangrijk deel van het project (de merkneutrale bestekteksten)  is afgerond.   Het andere luik, een productendatabank van circulaire bouwmaterialen met aansluitend bestekteksten, zit in de eindfase en zou tegen het voorjaar afgerond moeten zijn.