De voorbije week vielen met Grond/Weg/Waterbouw, Bouwen aan Vlaanderen, Construire la Wallonie en Installatie & Bouw weer enkele printmagazines in de kantoorbus. Een kleine rekensom leert ons dat Palindroom – rekening houdend met de laatste magazines die momenteel in volle ontwikkeling zijn – in 2023 maar liefst een grote of kleinere hand had in 57 gedrukte magazines.

Van bedrijfsmagazines en specifieke sectorbladen tot visierapporten en activiteitenverslagen, Palindroom was ook in 2023 redactioneel weer bijzonder actief. Maar liefst 57 geprinte magazines in 12 maanden bewijzen ook meteen dat print allesbehalve dood is.

Een dikke duim voor onze redacteurs Tim Janssens, Wouter Polspoel, Philippe Selke, Florian Holsbeek, Joaquim Dupont en Niels Rouvrois! Hieronder een overzicht van al het druk- en dus ook schrijfwerk van dit jaar. Voor alle duidelijkheid: de redactionele opdrachten die enkel online verschenen, laten we in onderstaande lijst volledig buiten beschouwing.

Louwers uitgeverij (33)

Grote slokop op het vlak van print was ook dit jaar het redactiewerk voor onze trouwe klant Louwers uitgeverij:

  • 7 edities van Grond/Weg/Waterbouw (6 reguliere edities + een jaarboek)
  • 7 edities van Bouwen aan Vlaanderen (6 reguliere edities + een jaarboek)
  • 6 edities van Installatie & Bouw
  • 6 edities van Construire la Wallonie (5 reguliere edities + een jaarboek)
  • 5 edities van Bouwen aan de Zorg
  • 2 edities van Installation & Construction

FABA (8)

Voor het 3e jaar op rij schreven voor de FABA (de federatie voor algemene bouwaannemers) artikels voor de magazines Ruwbouw & Algemene Aanneming en FECAMO, beiden goed voor telkens 4 edities.

Renotec & cIt blaton (3)

Net als vorig jaar schreef Palindroom voor Renotec twee bedrijfsmagazines. Renozine wordt zo stilaan een vaste waarde voor renovatiespecialist uit Geel. Ook voor het bedrijfsmagazine van CIT Blaton (1 editie) nam Palindroom een groot deel van de redactie voor zijn rekening.

Febe (4)

Nieuw in 2023 was onze – succesvolle – samenwerking met FEBE, de federatie voor prefabbetonfabrikanten. De federatie publiceert jaarlijks 4 edities van het kwaliteitsvolle magazine BETON, waar Palindroom dit jaar het gros van de redactie voor zijn rekening nam.

Copro (1)

Een andere nieuwkomer in 2023 was de samenwerking met certificeringsinstantie COPRO, waarvoor Palindroom zich in januari ontfermde over de redactie voor het visierapport.

Matexi & Cedral (2)

Voor het tweede jaar op rij werd Palindroom door Matexi ingeschakeld voor het realiseren van het activiteitenverslag. In opdracht van CEDRAL werd voor de tweede keer meegewerkt aan een inspiratieboek voor architecten.

Architraaf & infosteel (6)

Uiteraard mochten ook onze bijdrages voor de magazines Architraaf en Infosteel niet ontbreken dit jaar. Goed voor 3 edities van beide magazines.