Met het bouwverlof voor de deur mogen we terugblikken op twee geslaagde specials waarin we telkens ingingen op een actueel thema in de sector: ‘Renovatie in sociale woningbouw’ en ‘Circulaire kantoorinrichting’.

Op onze platformen Architectura en Circubuild brengen we op jaarbasis meerdere specials. Een special omvat telkens twee digitale nieuwsbrieven, een podcast en een webinar rond een bepaald thema. Voor elk webinar gaan we op zoek naar een divers panel, samengesteld uit architecten, fabrikanten en andere specialisten ter zake.

 

Architectura: ‘renovatie in sociale woningbouw’

Webinar

Vlaanderen beschikt over duizenden sociale woningen die niet meer voldoen aan de huidige comfort- en energie-eisen. Hoe kunnen die woningen op zo efficiënt en duurzaam mogelijke wijze future-proofed gemaakt worden? Een complexe maar boeiende vraag die de basis vormde van het webinar ‘Renovatie in sociale woningbouw’ dat uitgezonden werd vanuit de nieuwe circulaire kantoren van Zonnige Kempen.

Het webinar kan je hieronder herbekijken. 

 

 

Nieuwsbrieven

Over hetzelfde thema stelde de Architectura-redactie twee boeiende nieuwsbrieven samen met projectnieuws, productinfo, opiniestukken en technische artikels. 

Nieuwsbrief 1 lees je hier na: link

Nieuwsbrief 2 kan je hier raadplegen: link

 

Podcast

Tal van sociale huurders wonen nog in woningen die niet aangepast zijn aan de huidige normen, met alle gevolgen vandien. 41% van de sociale huurders leeft in energie-armoede. Bovendien moeten we vanaf nu tot 2050 43 miljoen woningen renoveren, een slordige 6500 per dag dus. Renovatie in de sociale woningbouw dringt zich dus hardnekkig op. Maar hoe verlopen die renovaties hier in België? Wat gaat er goed, wat kan er beter? En waar moeten we zeker op letten?

Je komt er alles over te weten in onze tweedelige podcastreeks over renovatie in sociale woningbouw. 

 

Beluister hieronder de eerste podcast:

 

 

De tweede podcast verschijnt binnenkort op het Architectura-kanaal!

 

Circubuild: circulaire kantoorinrichting

Webinar

Nergens veranderen de bezetting en indeling zo veel als in kantoorgebouwen. Zijn kantoren daarom de plaats bij uitstek om de voordelen van circulair bouwen optimaal tot hun recht te laten komen? Hoe pak je concreet een circulaire inrichting van een kantoor aan? En lenen kantoren zich meer dan andere gebouw(ruimt)en tot de toepassing van product as a service? Dit waren slechts enkele van de vele vragen die aan bod kwamen tijdens het webinar dat uitgezonden werd vanuit ’t Centrum, het circulaire kantoorgebouw van Kamp C in Westerlo.

Herbekijk hieronder het webinar. 

 

Nieuwsbrieven

Ook de Circubuild-redactie zat niet stil en perste twee gevarieerde nieuwsbrieven uit haar pen. 

Nieuwsbrief 1 kan je hier nalezen: link

Nieuwsbrief 2 vind je hier terug: link

 

Podcast

Circulariteit en kantoorinrichting: gesneden koek voor een podcast. Beluister 'm hieronder

 

 

Later dit jaar: special akoestiek

Na het bouwverlof gaan we van start met de special 'akoestiek'. Ook hier hanteren we hetzelfde stramien: twee nieuwsbrieven, een webinar en een podcast. Ben je als fabrikant actief binnen deze sector en wens je graag te participeren als specialpartner? Laat het ons weten via info@palindroom.be

Gerelateerde projecten.