Type.

Podcast

Jaar.

2022

In de podcast 'Prefabbeton: welke rol heeft prefabbeton richting een duurzame wereld?' leggen Sonja Kuypers (Ebema NV en Febestral), Vincent Kerkstoel (Groep Kerkstoel en FEBE) en Dirk Engelen (Binst Architects) de voordelen en toekomst van prefabbeton onder het vergrootglas.

Luister deze podcast hier.

De podcast 'BMCC Brugge: nieuwe landmark met kleurenpalet van de stad' bespreekt op haar beurt het gloednieuwe Beurs-, meeting- en congrescentrum in het midden van het Brugse Beursplein. Een duurzaam gebouw dat met zijn Brugs geïnspireerde baksteengevel vloeiend overgaat in het kleurenpalet van de erfgoedstad, zowel op duurzaam als op esthetisch vlak. Onze hoofdredacteur Liesbeth Verhulst nam de proef op de som en liet zich rondleiden in het BMCC door Cornand en het architectenteam, vertegenwoordigd door niemand minder dan Eric Soors (META) en André Campos (Souto de Moura Architects).

De podcast over het BMCC kan je hier beluisteren.

Op dit moment werkt Architectura ook hard aan een podcastreeks over modernistisch erfgoed. In Vlaanderen zijn er een heleboel prachtige modernistische gebouwen waar de sloophamer als een zwaard van Damocles boven dreigt. Om deze gebouwen van de sloophamer te redden, brengt Architectura in 2023 hierover de podcastreeks: ‘In de bres voor ons modernistisch erfgoed’. Beluister de trailer hier.